Pandora Smart Moto, завладя Европа, вече охранителната система е достъпна и за руснаците. След като стана популярна в южноевропейските страни (Гърция, Италия, Испания), нашата Pandora Smart Moto – телеметричната охранителна алармена с-ма вече е достъпна за руските любители на мощни двуколесни превозни средства.

С привидната простота на задачата, системата за сигурност за модерни и премиум клас мотоциклети има много нюанси, които я отличават от автомобилните охранителни и телеметрични комплексни с-ми.

Практически най-важно е текущото потребление на системата в режим охрана. Ако проблемът с консумацията на ток за охранителни системи с батерии с капацитет от 55-100 Аh не е от значение, то при мотоциклет с батерия рядко е по-голям от 7-8 Ah – проблемът е доста сериозен. Особено, ако помислите за естеството на мотоциклетната употреба в нашия климат: половин ден за  – и в гаража за една седмица.
Нашата система за мотоциклети Pandora Smart Moto е абсолютният световен лидер в ефективността на такива системи, консумира 4-6 mA в режим охрана, с активен 3D акселерометър (за наклон / удар / движениe) и GSM модем (за незабавно предаване на алармена информация на сървъра и на собственика на мобилния му телефон).

В допълнение, Pandora Smart Moto има малка вградена батерия, която позволява на системата да поддържа връзка няколко часа след като основната батерия е паднала или е изключена от крадеца. В крайна сметка, най-често срещаният метод за кражба – изключване на акумулатора и качване на мотора в микробус.
Наистина интересна  е работата на приемника, вграден в основния модул на системата GPS / GLONASS. Той не само ви позволява да определите координатите на мотоциклета по всяко време, но и да следите рекордните си километри по отношение на скоростта и ускорението, работи по различен алгоритъм от решенията, използвани в автомобилните охранителни и телеметрични комплекси.
Първо, честотата на следене на координатите, когато двигателят работи, е няколко пъти по-често в движение, отколкото при автомобилите, и когато се появят силни ускорения, честотата на издирване се увеличава до 10 пункта в секунда (за автомобили това е рядко, дори използваме една точка в секунда – по-често една на всеки пет секунди), което ви позволява да виждате скорости и маневри с много висока детайлност и точност, недостъпни за всяка друга система за сигурност и телеметрия в света!

Друга уникална характеристика и предимство на нашите системи за сигурност на мотоциклетите е възможността за използване на нашите безжични сензори DMS-100BT, които са оборудвани с акселерометър и сензор Хол с магнит (като класически рийд ключ). Наистина, в мотоциклета е трудно да се поставят красиво и незабележимо жиците на бутоните за отваряне или вдигане на седалката, багажните отделения и т.н., и е трудно да се надяваме на дълга безпроблемна работа на жични решения, имайки предвид спецификата на работа.

Нашият DMS-100BT сензор надеждно реагира на промяна на положението в пространството с няколко градуса, разпознава дори и най-леките удари, реагира при отделянето на магнита от основата, и работи автономно с една батерия до две години.
DMS-100BT може лесно да бъде инсталиран във всяко дори и най-отдалечено и неудобно място за окабеляване на мотоциклета, и лесно сменяемата батерия- CR123A можете да намерите във всеки магазин.

Корпусът на алармената с-ма е влаго-защитен и много малък, което позволява лесното монтиране на всяко превозно средство от този вид.
Също така, инсталирането на Pandora Smart Moto в най-съвременните мотоциклети с цифрови CAN  шина данни няма да доведе до никакви трудности, интерфейсът за CAN-връзка е наличен в базовия модул на нашата мото-аларма.
На топ моделите мотоциклети (BMW, DUCATI, KTM), ще можете да видите чрез мониторинга, оборотите на двигателя, температурата на двигателя, гориво и още много други функции.

И може би най-важното. Удобно ли е да използвате ключодържател с дистанционно, когато носите яке, ръкавици и каска? Не – изключително неудобно! Pandora Smart Moto няма този проблем. Ако Bluetooth тагът на собственика е във  него, може да използва hendsfree функцията или просто трябва да натисне програмирания за изключване / включване (копчето на съединителя, бутона за клаксона или аварийната група бутони и др.) И системата ще бъде активирана или деактивирана и няма да се изисква манипулиране с дистанционното. ! Хиляди ентусиасти на мотоциклети в Европа и Русия особено харесват тази удобна система.

А за любителите на дистанционните у-ния, в нашата гама модели има евтина мото аларма с LCD дистанционно и радио канал на 868MHz Pandora Moto.