При разработването на този продукт, от нашата моделна гама, ние осъзнахме, че трябва да бъде техническия лидер не само през 2020 г.
Така че ние, заложихме на всяка техническа характеристика, съвършенство и преимущество пред всичко, което съществува, или по наше мнение, е планирано в близко бъдеще да бъде произведено или разработено от технически напредналите конкуренти на пазара.
Днес, когато Pandora Elite v.2 достигна до крайния потребител, можем с увереност да кажем, че всичко, като интеграция и замисъл в този уникален продукт, се е получило! Продължаваме да получаваме възторжени отзиви от пазарни експерти и дори от крайните потребители.

Писахме и говорихме много за предимствата на 4G (LTE) комуникацията с диференциална антена пред претоварените и не работещите добре GPRS мрежи.
Ние просто заявяваме, че интегрираните предимствата в Pandora Elite v.2 – DXL 4790, е просто най-доброто решение, от всичко което съществува на пазара. Освен това се съмняваме, че през следващата година някой ще може да се справи по-добре. Или още по-просто: ще имате комуникация там, където дори най-добрите мобилни телефони нямат. И при липса на 4G мрежа, нашият модем ще продължи да работи чудесно с 3G или 2G (GPRS)!

Енергийната ефективност, гъвкавостта на свързване към всеки автомобил в света, възможността за заобикаляне на фабричния имобилайзер при внедряване на дистанционно стартиране на двигател от Pandora Elite v.2, също е на най-високо ниво.
Исках да се спра на уникалните характеристики на Pandora Elite v.2, които бяха скрити зад общите разсъждения, че е „най-доброто в света“. Между другото, буквалният превод от гръцката дума Пандора, звучи така: Пандора – „надарена с всичко“.

Pandora Elite v.2 е първата ни Комплексна охранителна телеметрична алармена с-ма, която използва ново поколение дистанционно с OLED дисплей D-043. Това дистанционно съответства на фабричната охранителна с-ма на автомобила – много е вероятно, днес да е най-доброто, от това което се предлага на световния пазар. Обхватът на комуникация при работа с радиомодула върху стъклото на автомобила, наистина е рекорден – няколко пъти по-голям от обичайните съвременни диалогови – двупосочни аларми. Извън града, е до 4-5 km. В градски условия – среда, LoRa алгоритмичната модулация дава много добър имунитет срещу шум с добро проникване дори през градски постройки и сгради.
Друга характеристика на дистанционното управление D-043 е наличието на дублирана връзка с Bluetooth и wifi към автомобилната аларма. Освен това, ако основният канал за управление и мониторинг работи чрез модулация LoRa в обхвата 868 MHz на wifi радиомодула, който се намира някъде върху стъклото на автомобила, например в горната част на предното стъкло, тогава дублираният Bluetooth радио канал работи директно чрез Bluetooth антената, разположена в скритата в недрата базова единица за колата. Така аргументът за възможността за умишлено унищожаване на модула върху стъклото на автомобила, например със електрошок, отпада, за което много експерти срещу кражби обичат да говорят. Дори в този случай собственикът на автомобила ще го деактивира, стартира и ще продължи да го използва чрез другия радио канал.


А също така дистанционно у-ние D-043 има много добра ергономия на използване. Изключително удобно е за ползване в ръката, бутоните са големи, но защитени от случайни натискания-кликвания, ярък OLED екран с много отчетлива инфографика. Вградената LiPo-батерия се зарежда през micro-USB конектора за няколко минути и проддържа до няколко месеца активно използване. А за тези, които редовно забравят да зареждат дистанционно си на време, има разработена от нас специална функция – изключване на дистанционното, автоматично според таймер, ако зарядът падне на 15%, което ви позволява да изпращате единични команди от дистанционното у-ние за още една година (!!), след като го включите.

От това, което все още е в състояние да ви изненада в най-новата ни и най-добра система за сигурност и обслужване Pandora Elite v.2, е диапазонът на комуникация чрез Bluetooth. Ако вашият телефон е сравнително нов, с истински Bluetooth 5.0, тогава процесът на разпознаване на този най-нов интерфейс ще се случи вътре в базовата ни единица и ще се включи режимът на протокол BT 5.0. И това е нов алгоритъм за обработка на грешки, пакетният режим ще се промени, скоростта ще се увеличи до 2Mb / s и Усилвателите за предаване и приемане ще се включат, което ще доведе до многократно увеличаване на обхвата на реалната Bluetooth комуникация.


Много от нашите потребители, които вече са станали собственици на автомобили с инсталирана система Pandora DXL 4710 (най-малкия модел от серията, която се продава вече от няколко месеца), говорят за обхвата на комуникация с телефон при липса на друга връзка 160-180, а понякога и повече от 200 метра! Много полезна функция, когато искате да имате усъвършенстван интерфейс в нашите приложения, а GSM-покритието на мрежата не е много качествено. И това може да е необходимостта от промяна на условията, за стартиране на двигателя или алгоритъмът за забрана за деактивиране без TAG транспондер, ако батерия внезапно падне, някъде в гора или далечно село, където GSM комуникациите не са обещаващи, може би и след сто години с много лошо покритие.

Скептиците ще кажат, че е възможно да се реши такъв проблем по друг начин, но да се програмира алармата с бутона Valet за промяна на тези функции, честно казано, не за първи път и специалистите не могат. Докато дори и дете ще може да се справи чрез менюто от екрана на телефона.

Днес Pandora Elite v.2 е нашия Флагман и сме сигурни, че през следващата година никой от конкурентите на руския или световния пазар няма да може да направи не само по-добра, но и да се доближи по технически и ергономични характеристики до този прекрасен продукт, събрал всичките ни 15- дългогодишен опит в създаването на оборудване за автомобилна безопасност.

В близко бъдеще на базата на този продукт ще се появи и модел за международния пазар – Pandora Professional, който ще замени успешно продаваната система със същото име, но от предишното поколение.

Pandora Elite v.2 – икономичен, ергономичен, най-добрият!