Инженерите на нашата компания разработиха нова софтуерна и хардуерна платформа (наречена UX) за най-добрите системи за сигурност и телеметрия на Pandora.

Системите, базирани на новата архитектура, ще имат редица нови възможности, които са несравними в сегмента на автомобилната безопасност в световен аспект. Първият модел на UX платформата ще бъде Pandora UX-4G, която ще внедри специален сезонен режим на съхранение.

Дългосрочното паркиране на автомобили се изисква в различни случаи, например когато избягвате да използвате колата през студения сезон или отивате на дълго пътуване без него. И в съвременните реалности на пандемия и самоизолация, колата прекарва все повече и повече време в дворове, гаражи и т.н., отколкото в движение или пътувания.

Често собствениците на превозни средства си задават въпроса: как да осигурят безопасното съхранение на движимото си имущество, от една страна, и в същото време да спасят живота на акумулатора на автомобила, от друга? Нека се опитаме да го разберем.

В съвременните автомобили се използват акумулаторни батерии с капацитет 50 A / h, чиято изправност определя производителността на автомобила. Да кажем, че средната система за сигурност консумира 30 mA. Тогава колко енергия ще изразходва система, която работи 24/7 в продължение на един месец? Един малък пример:

30 mA x 24 часа x 30 дни = 21,6 A / h на месец

Оказва се, че за два месеца в режим на активна защита батерията почти напълно е загубила функционалността си, което от своя страна се превръща в сериозен проблем за собствениците: от способността на обратния ток да задейства стартера до възможността за деактивиране на автомобила.

Но този трик не работи с комплексните охранителни системи за сигурност на Pandora! Например, с помощта на модерна 4G-модемна охранителна система с 2G, 3G, 4G (LTE) телеметрични системи, като Pandora X-4G, Пандора DX-4G, имат средна консумация на мощност в режим на защита от порядъка на 12 mA, като така увеличава полезния живот Батерия три пъти.

12 mA x 24 часа x 30 дни = 8,6 A / h на месец

За сезонното не използване на превозните средства, е много важно да се поддържа батерията в добро състояние и предотвратяване на огромния разряд по време на периоди на бездействие. Ето защо разработихме най-новите микро-аларми за най-модерния 4G модем – Pandora UX-4G – с рекордно ниска консумация на ток в сезонен режим на съхранение: само 1,8 mA.

Pandora UX-4G: 1.8 mA х 24 часа х 30 дни = 1.2 А на месец

Както ясно можете да видите от формулата, новият продукт на Pandora е перфектен не само за дългосрочно съхранение на бензинови автомобили, но и ще бъде ефективно решение за собствениците на хибридни и електрически превозни средства, които също имат 12-волтова батерия с нисък капацитет.

Такива впечатляващи резултати се постигат при продължително престой с помощта на специална технология на внимателна поддръжка, при която охранителните комплексни с-ми преминават в „режим на заспиване“, като периодично се събуждат, за да предават състоянието и координатите си на собственика.

При ежедневната употреба Pandora UX-4G е изненадващо компактен, модерен продукт, който съчетава всички нови комуникационни технологии (4G, Bluetooth 5.0) за пълноценна система за сигурност и обслужване и най-добрия навигационен приемник с вградена високочувствителна антена.

Pandora UX-4G – спокойствие, надеждност и увереност по време на сезонна експлоатация на автомобила.

Новата микросистема ще влезе в търговската верига през декември тази година.