Събота, 28 август, в град Дюселдорф (Германия) започна годишното международно изложение на мобилни къщи – Кемпери и Каравани – Caravan Salon, което събра повече от 600 производители на каравани, кемпери, оборудване и аксесоари в 13 просторни зали.

През последните две пандемични години продажбите в Европа за първи път надхвърлиха 100 000 кемпера на година, което надмина дори най-смелите прогнози на експертите. Дори в Русия се наблюдава петкратно увеличение на продажбите на нови мобилни домове – кемпери и каравани, което ни дава допълнителен стимул да се развиваме в тази област заедно с традиционните ни системи за сигурност, тълеметрия и обслужване на автомобили.


Pandora участва за трети път на това събитие. Caravan Salon е чудесна възможност за идентифициране на нови тенденции, комуникация с производителите на оборудване и определяне на задачите в близко бъдеще, така че системите Pandora Camper Mini и Camper Pro да отговарят напълно на изискванията на потребителите и да осигурят максимално ниво на комфорт и безопасност.Няма как да не забележим, че системите, които представихме миналата година с високоскоростен 4G/LTE модем, Bluetooth 5.0 и красиво мобилно приложение, разбуниха традиционния пазар за телеметрия за кемпери, където те все още използват предаването на команди и състояния чрез SMS съобщения. На няколко щанда на производители на батерии, специализирани климатици, отопление на въздух и вода бяха показани прототипи на устройства за наблюдение и управление, които ще бъдат пуснати в продажба в началото на новата година. Но дори и те значително отстъпват на решенията, които нашите клиенти използват от много години.Щандът на компанията привлича вниманието на голям брой обикновени посетители, представители на автокъщи, производители и инсталационни центрове не само в Германия, но и в други държави -членки на ЕС. Служителите на компанията и нашите германски партньори осигуряват консултации и интерактивни демонстрации на нашето оборудване. Традиционното възхищение е предизвикано от уникалния сензор DMS-100BT, който значително увеличава защитните свойства на системата, като ви позволява да наблюдавате прозорци и люкове, които са отворени за вентилация, което е особено важно за мобилните домове.Специалните алгоритми за сигурност – Stay Home, разработени от нашите инженери и програмисти, надеждно защитават собствениците на кемпери дори през нощта, защитавайки външния периметър и оставяйки свобода на движение и действие в превозното средство.Искаме специално да отбележим факта, че сред посетителите има голям брой собственици на автомобили с вече инсталирани системи Pandora, които дойдоха да разгледат по-отблизо новите ни продукти, за да получат допълнителни препоръки за избор на система при закупуване на ново превозно средство, било то кола, кемпер или мотоциклет.
С благодарност приемаме възторжените отзиви и благодарим. Това е най -голямата награда за всеки хардуерен дизайнер и производител.Щандът на компанията се намира в зала 13 F66 и ще бъде отворен всеки ден от 10 до 18 часа до 5 септември.
Очакваме ви и ще се радваме да се запознаем!